vuller English version
Begin » Artikelen » Boekaankondigingen en recensies » Artikel weergeven 
vuller
"...Onze problemen zijn niet Oostersch of Westersch; zij zijn zuiver menschelijk. Menschelijke zwakheid en zonde zijn niet geografisch te bepalen. Materialisme, hebzucht, moreele zwakheid en geestelijke honger kent het Oosten zoogoed als het Westen; waar mensen wonen, wonen ook zij. Waarom zouden wij dan niet neerzitten om 's levens tafel en onze moeilijkheden samen onder de oogen zien; niet als Oosterlingen, noch als Westerlingen, maar als menschen , en samen zoeken naar een oplossing?"

E.Stanley Jones, 1928
Een blik op een Indiase markt.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Jonge Hindostanen en Indiase films

Gemaakt op: 28-11-2005 16:31 door A.S. van der Lugt. [ printen | downloaden als .doc ]

plaatjes/boeken/th-jong-in-dollywood.jpgBollywood is de aanduiding van de Indiase films die in Bombay worden geproduceerd. Het is een geheel eigen genre, dat door veel Indiërs buiten India wordt gewaardeerd. Zo ook door de Hindostanen in Nederland. Sanderien Verstappen deed onderzoek naar de waardering van Hindostaanse jongeren en schreef daarover een interessant boek: Jong in Dollywood.

Dollywood gebruikt ze voor Den Haag. In die stad wonen de meeste Hindostanen en daar bloeit de Bollywood scene. Sanderien Verstappen is cultureel antropologe en trok voor haar onderzoek langdurig met de jongeren in Den Haag. Zij kreeg kijk op de style van de scene, en de meningsvorming van jongeren over Bollywood. Ze geeft een achtergrondschets van deze groep migranten en weet uit helder uit leggen waarom deze jongeren zich aangetrokken voelen deze films. “De ‘Hindostaanse films’ helpen de jongeren bij het nadenken over hun eigen leven hier en nu: over hun positie in de familie, in de Hindostaanse gemeenschap, en in de multiculturele samenleving van Nederland” (p.128).

N.a.v. Sanderien Verstappen, Jong in Dollywood, Hindostaanse jongeren en Indiase films, Het Spinhuis Amsterdam 2005, ISBN 90 5589 240 8

A.S. van der Lugt
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster