vuller English version
Begin » Artikelen » Boekaankondigingen en recensies » Artikel weergeven 
vuller
"Schept de HEER meer behagen in offers dan in gehoorzaamheid? Nee! Gehoorzaamheid is beter dan offers, volgzaamheid is beter dan het vet van rammen."

Samuel, 11e eeuw voor Christus
Een Indiase vrouw leest voor uit de bijbel.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

De wijsheid van India

Gemaakt op: 2-10-2007 22:23 door Evangelie & Hindoes. [ printen | downloaden als .doc ]

In 2006 is door Uitgeverij Librero een boek uitgegeven met de titel ‘de wijsheid van India’. Het betreft een Nederlandse vertaling van het Engelstalige boek ‘India’ van Richard Waterstone uit 1996. De auteur is geboren in Calcutta en heeft vele jaren in India gewoond. Hij heeft ondermeer Antropologie en Sanskriet gestudeerd.

Het boek ‘wijsheid van India’ biedt informatie over de godsdiensten die in India zijn ontstaan. Naast het hindoeïsme wordt er ook aandacht besteed aan het boeddhisme en jaïnisme. Deze godsdiensten worden beschreven als godsdiensten die vanuit of als reactie op het hindoeïsme zijn ontstaan. Het grootste deel van het boek handelt echter over het hindoeïsme.

Het boek is themagewijs ingedeeld. Het boek kent 8 hoofdthema’s:
* Het vroege India
* Verzaking
* De gedaanten van Vishnu
* Shiva en de godin
* Yogakunsten
* Rituelen
* De tijd en het universum
* Goeroes

Per hoofdthema worden diverse deelthema’s uitgewerkt. Elk deelthema wordt kort en krachtig uitgewerkt en voorzien van voorbeelden, toelichtingen en bijpassende afbeeldingen. In het boek is ook nog achtergrondinformatie opgenomen over pelgrimstochten en meditatie. Een uitgebreide begrippenlijst geeft bovendien nog uitleg van de belangrijkste begrippen uit het hindoeïsme.

De indeling naar thema's gecombineerd met de grote hoeveelheid informatie maakt van dit boek een toegankelijk leesboek, maar ook een praktisch naslagwerk. Aanbevolen voor iedereen die meer wil weten over het hindoeïsme en de stromingen en godsdiensten die daaruit voortgekomen zijn.


N.a.v. De wijsheid van India, Voorstellingen en praktijken, Goden en wereldbeeld, Meditatie en yoga, Richard Waterstone, Uitgeverij Librero, Kerkdriel, 90-5764-732-X
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster