vuller English version
Begin » Artikelen » Bijbelstudies gericht op de Hindoestaanse denk- en leefwereld » Artikel weergeven 
vuller
"Schept de HEER meer behagen in offers dan in gehoorzaamheid? Nee! Gehoorzaamheid is beter dan offers, volgzaamheid is beter dan het vet van rammen."

Samuel, 11e eeuw voor Christus
Een Indiase vrouw leest voor uit de bijbel.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Diwali 2010: Het feest van licht

Gemaakt op: 22-10-2008 11:52 door Evangelie & Hindoes. [ printen | downloaden als .doc ]

Op 5 november 2010 is het Diwali. Diwali is één van de belangrijkste Hindoefeesten. Het wordt wereldwijd door veel Hindoes gevierd.

Het woord Diwali (of Dipavali, Diwali of Deevali) is afgeleid van Dipavali. Dit is een woord uit het Sanskriet. Het betekent: ‘een rij lichtjes’. Traditioneel gebakken olielampjes van klei (‘Dipa’) worden gevuld met een wattenlontje van katoen en met ghee (geklaarde boter). Tijdens Diwali worden in en rondom het huis lichtjes aangestoken.

Diwali staat bekend als het Lichtjesfeest. Tijdens dit feest wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd. De overwinning van het licht op de duisternis. Overwinning van de gelukzaligheid op de onwetendheid.

Het vieren van Diwali gaat gepaard met het eten van zoetig eten. In India wordt ook vuurwerk afgestoken. Diwali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Het wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Het licht wordt geassocieerd met succes en hoop.

Wil je meer weten? Surf dan eens naar:
-> Wikipedia over Diwali
-> Informatie en uitzendingen op www.ohmnet.nl
-> Meer informatie over het feest Diwali
-> Een verhaal over de vrouw die voorspoed bracht
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster