vuller English version
Begin » Nieuws » Evangelie en Hindoes binnenkort van start 
vuller
"De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid!"

Johannes, apostel van Jezus Christus, eind 1e eeuw
Een blik op een Indiase markt.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Evangelie en Hindoes binnenkort van start

Bericht geplaatst op: 16-11-2005 15:36 Door A.S. Van Der Lugt

Bericht in het Reformatorisch Dagblad, 15 november 2005

ROTTERDAM – De interkerkelijke stichting Evangelie en Hindoes, gevestigd in Rotterdam, gaat begin december van start. De organisatie legt zich toe op informatieverstrekking en toerusting voor evangelisatie onder hindoes.

Stichting Evangelie en Hindoes is een initiatief van de gereformeerd vrijgemaakte predikant ds. A. S. van der Lugt uit Rotterdam. Hij is sinds 1993 verbonden aan de Missionaire Arbeid Rijnmond (MAR), een organisatie die is opgericht door een aantal gereformeerde kerken vrijgemaakt in de regio Rotterdam. De predikant heeft veel contacten in de hindoestaanse bevolkingsgroep.
Ds. Van der Lugt signaleert in de kerken grote onbekendheid met hindoes. Met de stichting wil hij christelijke kerken in Nederland en Vlaams België toerusten voor een goede omgang met hindoes. Het komende jaar zal Stichting Evangelie en Hindoes vooral werken aan haar bekendheid, ondermeer door het geven van cursussen en lessen in het onderwijs en het lanceren van een website (www.evangelie-hindoes.nl).
Nederland telt zo’n 150.000 hindoes, die vooral in de grote steden wonen. Ds. Van der Lugt verwacht daar de meeste hulp te kunnen bieden. „Hun aantal is natuurlijk niet te vergelijken met dat van moslims, van wie er ongeveer een miljoen in ons land wonen. Maar het gedachtegoed van de hindoe, met zaken als karma en reïncarnatie, leeft wel heel breed. Denk aan New Age en esoterie.”
Ds. Van der Lugt nam onlangs een beroep aan naar Delft, maar hij blijft actief in het toerustingwerk voor evangelisatie onder hindoes. „Er is wat ruimte geschapen om dit werk voort te zetten.”
„We spiegelen ons een klein beetje aan de stichting Evangelie en Moslims uit Amersfoort”, zegt hij. Die stichting bestaat inmiddels vijfentwintig jaar en heeft twee vaste krachten in dienst. Evangelie en Hindoes moet het voorlopig zonder onderkomen doen. „Voorlopig werken we vanuit huis en al werkende kijken we wat het gaat worden. Je moet niet gelijk met een uitgebreid kantoor beginnen, dan gaat het te hard.”

  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster