vuller English version
Begin » Nieuws » Stichting Evangelie en Hindoes opgericht 
vuller
"Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart toesluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden?"

Johannes, apostel van Jezus Christus, eind 1e eeuw
Twee Indiase mannen op de fiets.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Stichting Evangelie en Hindoes opgericht

Bericht geplaatst op: 2-12-2005 15:28 Door A.S. Van Der Lugt

Nederlands Dagblad, 2 december 2005
van onze redactie kerk
ROTTERDAM - De interkerkelijke stichting Evangelie en Hindoes is vandaag van start gegaan. De organisatie wil kerken en christenen in Nederland en België ondersteunen in hun contacten met hindoes. Behalve het verschaffen van kennis en informatie moeten ook tot het christendom bekeerde hindoes bij de stichting terecht kunnen, aldus een persbericht.
In Nederland wonen ruim honderdduizend hindoes, voornamelijk in de grote steden in de Randstad. De meesten zijn afkomstig uit Suriname. Het hindoeïsme is de derde godsdienst van Nederland.
In diverse Europese landen bestaan christelijke organisaties die toerusting bieden over het hindoeïsme, aldus initiatiefnemer ds. Simon van der Lugt, vrijgemaakt-gereformeerd missionair predikant in Rotterdam. Er zijn plannen een Europees congres te organiseren over de verhouding tussen het christelijk geloof en oosterse invloeden en het gesprek tussen christenen en hindoes.
Vanaf vandaag is ook de website www.evangelie-hindoes.nl te bereiken. Daarop is informatie over Evangelie en Hindoes te vinden, maar ook artikelen en een cursus- en boekenaanbod.
Evangelie en Hindoes is vergelijkbaar met de bekende stichting Evangelie en Moslims uit Amersfoort. Van der Lugt gaat in eerste instantie werken vanuit huis. Neemt het werk toe, dan wordt mogelijk een kantoor geopend. Van der Lugt is sinds twaalf jaar als predikant verbonden aan de Missionaire Arbeid Rijnmond, maar heeft een beroep aangenomen naar Delft. De gemeente accepteerde zijn voorwaarde om met dat toerustingswerk actief te mogen blijven.


  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster