vuller English version
Begin » Over ons » Info over Christendom
vuller
"Toen onze Verlosser, de Zoon van God, in Mattheüs 28:18 het bekende bevel gaf, en daarbij wees op de Hem gegeven autoriteit, heeft Hij voor India geen uitzondering gemaakt. Dit schone stuk van zijn aardbodem en daar woonachtige volken gaan Hem ter harte."

prof.drs.Heinrich M.Ohmann, 1985
Een blik op een Indiase markt.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Informatie voor hindoes en andere niet-christenen


Welkom!

Deze website richt zich in de eerste plaats op christenen en kerken. Maar als u hindoe bent en deze site gevonden hebt, heten wij u uiteraard even hartelijk welkom. Kijkt u gerust rond, leer ons kennen, wie we zijn en wat onze plannen zijn, en treedt met ons in contact als u dat wenst.

Als u een digitaal platform zoekt voor de ontmoeting tussen christenen en hindoes, dan verwijzen wij (voorlopig) naar www.karma2grace.org. Deze site is Engelstalig, maar biedt ook pagina’s in Hindi, Bengali, Telugu en Gujarati. Wellicht dat wij zelf in de toekomst zoiets in het Nederlands op deze site zetten.

Hindoes die meer willen weten over het christelijk geloof, bieden wij een samenvatting.

Verder adviseren wij het volgende:

1. Koop een Bijbel in de taal die u het beste het beste kent. Als u een Nederlandse vertaling zoekt, raden wij de Nieuwe Bijbelvertaling aan (de NBV), die in 2004 verscheen. Vrijwel alle boekhandels verkopen die vertaling.

2. Via deze website kunt u het Nieuwe Testament in het Sarnami Hindoestani kopen (Boekenwinkel). Misschien onwennig om te lezen, maar wie er aan gewend raakt, merkt dat de boodschap in de taal van je hart erg duidelijk wordt en heel dichtbij komt.

3. Als u een Bijbel zoekt in het Hindi (Devanagari-schrift), dan kunnen wij u helpen die te bemachtigen. Ga naar contact en schrijf ons uw verzoek.

4. Het is zeer waarschijnlijk dat u bij het lezen van de Bijbel allerlei vragen voelt opkomen. Daarom adviseren wij om in uw omgeving contact te zoeken met christenen die serieus Jezus dienen en de Bijbel als uitgangspunt nemen. Als u daarbij hulp nodig heeft, meldt het ons (contact); dan proberen wij voor u de juiste mensen te vinden.

5. Als u God zoekt en de Bijbelse boodschap serieus neemt, bid tot God, Hij kan en wil door zijn Heilige Geest u leiden bij het onderzoeken en overwegen van de boodschap die u in de Bijbel tegen komt.

6. Zoekt u een kerk of gemeente waar Hindoestanen samen komen en/of Hindi (naast Nederlands) wordt gebruikt? Ga naar contact en mail ons uw vraag. Wij kijken of we u verder kunnen helpen.

Hebt u verder vragen, neem contact met ons op.
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster